TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ! KEDVES MÉHÉSZTÁRSAM!


Örülök, hogy felkeltette figyelmét méhészetünk, pár mondatban bemutatom a Kovács-méhészetet.

Kovács Endre vagyok, okleveles gépészmérnök. 1951-ben születtem a Hernád völgyében a szlovák határ mellett fekvő Zsujta községben. Azon ritka szerencsések közé tartozom, akik már gyermekkorunkban megismerkedhettek a méhekkel, időm nagy részét méhek között töltöttem, nagyapám révén. Visszaemlékezve a méhészetben rejlő sok szépségre idősebb koromban egyre jobban érlelődött bennem az elhatározás, hogy ismét folytatnom kell a méhtartás mesterségét.

A Közlekedési Felügyelettől való nyugdíjba vonulásom után 2005-ben vásároltam 5 család méhet és feleségemmel, illetve egyik fiammal kezdtük el ezt az érdekes foglalkozást. Apósom is méhészkedett halála előtt, az Ő régi kaptáraiban indult el méhészetünk. Az idő során fejlesztettük az állományt és 2010-ben 72 család büszke tulajdonosai lettünk. Az állomány jelentős része rakodó kaptárban van NB kereteken fél NB méztérrel, illetve Hunor mérettel dolgozunk.


Célunk, hogy a Kovács név minden magyar és külföldi számára az igazi mézet jelentse, hiszen:KOVÁCS-MÉHÉSZET - AHOL A MÉZ MÉZBŐL VAN!Méhészbaráti üdvözlettel: Kovács Endre